Zojuist is in Beachclub Habana aan het strand van Kijkduin door Betsie Insinger bekendgemaakt dat 3M Nederland B.V. de ‘Rob Insinger Award’ heeft gewonnen. Deze door Duurzaam Herstel ingestelde award is vernoemd naar wijlen haar echtgenoot, Rob Insinger.

 

Rob Insinger deed als directeur van Centraal Beheer ‘aan duurzaamheid voordat het woord was uitgevonden’, zoals hun ook op de bijeenkomst van Duurzaam Herstel aanwezige dochter Charlotte Insinger zo treffend voor de aanwezigen verwoordde. Vorig jaar tijdens de ‘summer bbq’ van Duurzaam Herstel werd het instellen van deze prijs voor ‘duurzame initiatieven’ bekendgemaakt. Harry Filon, directeur van Duurzaam Herstel, zei bijzonder verheugd te zijn met de inzendingen voor de award. Het leidde tot zes nominaties, waarop de afgelopen weken via internet gestemd kon worden. Vanmiddag, tijdens de bijeenkomst op het strand voor de keurmerkhouders en relaties, konden de aanwezigen stemmen; deze stemmen ‘uit het vak’ wogen voor 2/3 mee in het eindresultaat. Van de zes genomineerden werd voordat de stembriefjes konden worden ingeleverd, een video van hun innovatie getoond, waarna ieder van de genomineerden een minuut had om in een pitch de nominatie kracht bij te zetten.

Bert Schreuder (rechts op de foto), key account manager van 3M Nederland, mocht voor de Thinsulate-folie de award en de cheque van 1500 euro in ontvangst nemen uit handen van Betsie Insinger, de weduwe van Rob Insinger (hij zou nu 81 jaar oud geweest zijn). Bert Schreuder: “Ik ben bijzonder verheugd om als relatieve nieuwkomer in dit gezelschap meteen zo’n prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen. Wij hopen er een belangrijke bijdrage mee te kunnen leveren o.m. aan energiebesparing door bedrijven.”

 

Duurzaam Herstel heeft nu ook een jaarlijkse award: De Rob Insinger Award.

De award is vernoemd naar de voormalige directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea. Hij heeft de  bestuurder van Duurzaam Herstel op gebied van duurzaamheid gevormd, lang voordat het woord duurzaamheid bestond.

De award wordt jaarlijks toegekend aan het meest duurzame project, het bedrijf dat een voorbeeld functie vervuld voor de sector, het meest duurzame initiatief of het meest duurzame product innovatie. De eerste editie van de award vindt plaats in 2017…….


dit zijn de genomineerden:

Swinkels Glas

Polygon Nederland BV

Koers Groep BV


3M Nederland BV

Belfor Nederland BV

Larsa Group


Internet bezoekers kunnen hun stem al uitbrengen, tot 7 september 00:00 uur. Deze stemmen worden meegenomen in de totaal telling. Op 7 september aanstaande pitchen alle genomineerden , tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Duurzaam Herstel. Vervolgens brengt ook het aanwezige publiek haar stem uit en wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.